20.11.2015 RBI zverejnila konsolidovaný zisk v hodnote 378 mil. EUR za prvé tri štvrťroky 2015

• Medziročný pokles čistých úrokových výnosov o 13,8 percent na 2,495 mil. EUR (1-9/2014: 2,894 mil. EUR)
                          • Pokles výnosu z prevádzkovej činnosti o 11,5 percent na 3,660 mil. EUR (1-9/2014:  4,137 mil. EUR)
                          • Pokles všeobecných administratívnych nákladov o 8,5 percent na 2,101 mil. EUR (1-9/2014: 2,295 mil. EUR)
                          • Pokles čistých opravných položiek na straty z úverov o 27,7 percent na 783 mil. EUR (1-9/2014: 1,083 mil. EUR)
                          • Zvýšenie zisku pred zdanením o 24,3 percent na 624 mil. EUR (1-9/2014: 502 mil. EUR)
                          • Zvýšenie zisku po zdanení o 66,6 percent na 432 mil. EUR (1-9/2014: 259 mil. EUR)
                          • Zvýšenie konsolidovaného zisku o 67,6 percent na 378 mil. EUR (1-9/2014: 225 mil. EUR)
                          • Zvýšenie pomeru nesplácaných úverov o 0,8 percentuálnych bodov na 12,1 percent v porovnaní s koncom roka 2014
                          • Zvýšenie základného pomeru Tier 1 ratio (prechodný) o 0,5 percentuálnych bodov na 11,4 percent
                          • Zvýšenie základného pomeru Tier 1 ratio (celkový) o 0,8 percentuálnych bodov na 10,8 percent
                          • Zvýšenie výnosov na akciu o 62,0 percent na 1,29 EUR (1-9/2014: 0.80 EUR)

Všetky hodnoty sú založené na Medzinárodných štandardoch finančného vykazovania.

V prvých troch štvťrokoch roka 2015 spoločnosť Raiffeisen Bank International AG (RBI) vytvorila zisk pred zdanením v hodnote 624 mil. EUR, čo predstavuje medziročný nárast v hodnote 24 percent, t.j. 122 mil. EUR. Zatiaľ čo prevádzkový výsledok zostal 15 percent pod úrovňou hodnoty v predchádzajúcom roku kvôli nižším čistým úrokovým výnosom, o 28 percent nižšie čisté opravné položky na straty z úverov a nižšie jednorazové dopady než v predchádzajúcom roku (napr. výdavky kvôli Zákonu o vyrovnaní v Maďarsku) mali za následok zlepšenie hodnoty zisku pred zdanením. Zisk po zdanení vzrástol medziročne o 67 percent na 432 mil. EUR. Konsolidovaný zisk bol v uvedenom období na úrovni 378 mil. EUR, čo znamená nárast o 68 percent, t.j. 152 mil. EUR.

Prečítajte si viac v tlačovej správe.

Spoznajte Raiffeisen

Next Prev
  • Odmena

OdmenaV Raiffeisen vás za riadne splácanie odmeníme.

• Garancie priatelia

Garancie priateliaV Raiffeisen nesľubujeme, ale garantujeme. Navždy.

• Vstúpte, prosím

Vstúpte, prosímSpoznajte 3 dôvody prečo vstúpiť do sveta Raiffeisen

• SuperRÝCHLA pôžička

SuperRÝCHLA pôžičkaAk potrebujete pôžičku, obráťte sa na nás. SuperRÝCHLU pôžičku u nás získate vždy bez poplatkov.

• Nové šaty

Nové šatyBambuľka vám prezrádí, čo má vo svojom kufríku

• Garancie navždy

Garancie navždySpoznajte naše garancie, ktoré platia navždy